Altus 807    €1395

Kwaliteitsmerk onder de dwarsfluiten. Open kleppen, G-inline, C-voet. Lipplaat en schoorsteen in 925-Sterling Silver. De schoorsteen (S-cut) van de het kopstuk is handmatig nabewerkt voor een optimale klank. De C#-klepzitting is opgesoldeerd en verhoogd. Corpus, voet en applicatuur zijn zwaar verzilverd op nieuwzilver. De intonatie is perfect, waardoor zuiver spel gegarandeerd wordt. Deze dwarsfluit is niet van nieuw te onderscheiden.  

*

Miyazawa MS 95-SE   €895

Deze dwarsfluit heeft een zilveren kopstuk, gesloten kleppen, G-uitlijn en E-mechaniek. Corpus en C-voet zijn verzilverd op nieuwzilver. Dit instrument staat bekend om zijn fraaie toon en het gemakkelijk aanspreken over het gehele bereik. De fluit is in uitstekende staat, van hoge kwaliteit en heeft een bijzondere klankkleur. 

*

Sankyo Etude  €1025

Dit mooie instrument heeft een kopstuk van Sterling silver; corpus, C-voet en applicatuur zijn verzilverd op nieuwzilver. De fluit heeft open kleppen, G-uitlijn, E-mechaniek en de stemming is 442Hz. Het is een topper uit de startersserie van de professionele lijn. Hij is geheel gereviseerd met Pisoni polsters uit de toplijn. De fluit is dus als nieuw en in topconditie. 

*

Mateki M0-001   €895

Het kopstuk van deze met de hand vervaardigde Mateki is gemaakt door S. Watanabe de beroemde instrument- en fluitkopbouwer. De lipplaat en schoorsteen zijn gemaakt van Sterling silver (925). Het instrument heeft gesloten kleppen, G-uitlijn, C-voet. Corpus en voet zijn bijzonder zwaar verzilverd op nieuwzilver. Deze fluit heeft een goede projectie en is netjes onderhouden. Hij is nauwelijks te onderscheiden van een nieuwe fluit. 

*

Yamaha Yfl 411   €1095

Dit instrument heeft een kopstuk, corpus en voet van Sterling silver. Dit alles staat garant voor een mooie donkere warme klank. De fluit heeft gesloten kleppen, G-uitlijn, E-mechaniek en C-voet. De stemming is 442 Hz. Hij is zeer weinig bespeeld en dus als nieuw. Yamaha staat voor degelijkheid, dus het is een instrument om heel lang plezier van te hebben. 

*

Yamaha Yfl43   €1025

Deze dwarsfluit heeft een kopstuk, corpus en voet van Sterling silver. Het is de voorloper van de Yamaha Yfl411 en was het meest aanbevolen instrument voor fluitleerlingen. De applicatuur is verzilverd op nieuwzilver en vertoont slechts geringe gebruikerssporen, waardoor de prijs iets lager is en die geen enkele invloed hebben op de klank: mooi en warm. De fluit heeft gesloten kleppen, G-uitlijn, E-mechaniek en C-voet en is goed onderhouden. De polsters zijn 3 jaar geleden vervangen. Bijzonderheid: dit instrument zit in een prachtige walnotenhouten koffer.

Miyazawa PCM 300   €1325

Deze dwarsfluit is vervaardigd van PCM-zilver. Deze legering bestaat voor het grootste deel uit zilver, waaraan diverse andere hoogwaardige metalen zijn toegevoegd. Na jarenlang experimenteren heeft Miyazawa dwarsfluiten op de markt gebracht van dit hoogwaardige materiaal. Het is sterker dan zilver en spreekt veel gemakkelijker aan. De klank is buitengewoon. Verder heeft het instrument gesloten kleppen, G-uitlijn en C-voet. De stemming is 442Hz. Het is een vrij zeldzaam instrument en is goed onderhouden. 

*