Yamaha Yfl 61   €1995

Om met de toenmalige Powell fluiten op het hoogste niveau te kunnen concurreren heeft Yamaha de Yfl 61 ontworpen. Het instrument is handgemaakt en geheel van Sterling zilver, dus ook de applicatuur. Het is een mooi en degelijk professioneel instrument met een prachtige klank. 

Deze bijzondere fluit is in uitmuntende staat en heeft open kleppen, Franse applicatuur, is G-inline, met E-facilitator en C-voet, 440 Hz.

*

Pearl SS-850E Cantabile  €1795

Volledig zilveren fluit, dus ook de kleppen (900 gehalte). Dit professionele instrument heeft gesloten kleppen, Franse uitvoering, G-uitlijn, E-mechaniek, C-voet, 442 Hz. Deze fluit is uit de op een na hoogste serie van de toplijn: Cantabile. De afwerking van dit instrument is subliem en in een zeer gave staat. Het pinloze mechaniek en de doorlopende barrel op het corpus zijn kenmerken van de toen al vooruitstrevende productietechnieken van Pearl. 

*

Muramatsu ST   €2825

Dit is de voorloper van de beroemde huidige Muramatsu DS! Volledig Sterling zilveren uitvoering (925 gehalte), dus ook de kleppen. Deze topfluit heeft open kleppen, G-inline, C-voet en de stemming is 440 Hz. Het serienummer is: 09384. De buisdikte van kopstuk, corpus en voet is 0,17. Dat wil zeggen dat het een heavy wall-instrument is. De tappen van de voet en het corpus worden bijgeleverd evenals een foedraal. Het instrument is uitstekend onderhouden. 

*